Bollenstreek

Nieuwsoverzicht

Themajaar Mondriaan tot Dutch Design levert Leids theaterduo 300 euro op

vrijdag 29 dec 2017

Het programma De Stijl TV leverde het Leidse theaterduo Roggeveen|Olijerhoek het afgelopen jaar 300 euro op. Dat geld kregen zij van Menno Bentveld en Onno Blom. Daarvoor in ruil kwam niet alleen Lars de Ridder, de presentator van De Stijl TV, aan tafel bij de tijdelijke talkshow van Bentveld en Blom in Grand Café de Burcht tijdens de Leidse Signat

Lees meer

De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai.

woensdag 6 dec 2017

Japanmuseum SieboldHuis toont van 8 december 2017 t/m 27 mei 2018 ‘De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai.’ In deze tentoonstelling spelen de maskers van de beroemde samurai en de maskers uit het nō-theater de hoofdrol.

Lees meer

Internationale meeting planners maken kennis met Noordwijk

woensdag 6 dec 2017

Van 30 november t/m 3 december 2017, na afloop van de beurs IBTM World in Barcelona, organiseerde Noordwijk Marketing een uitgebreide kennismakingstoer voor internationale meeting planners. Zes belangrijke zakelijke gasten uit Canada, de USA, Engeland, Duitsland en Brazilië maakte kennis met de congreslocaties en faciliteiten van Noordwijk.

Lees meer

Leiden pakt uit met Winter Wonder Weken 2017

donderdag 16 nov 2017

Voor het zevende opeenvolgende jaar organiseert Centrummanagement Leiden de Winter Wonder Weken. Dit programma bestaande uit inmiddels tien verschillende evenementen start op zaterdag 25 november met de intocht van Sinterklaas en eindigt op zondag 7 januari met de laatste dag van de grootste drijvende ijsbaan van Nederland.

Lees meer

Het LAM opent in het voorjaar van 2018

donderdag 26 okt 2017

De VandenBroek Foundation wil beeldende kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. Om die reden is besloten om het LAM [Lisser Art Museum] te bouwen, waar de eigen collectie zal worden getoond en daarnaast een divers cultureel programma zal worden ontwikkeld.

Lees meer

Noordwijkse koks trappen culinaire 2FOR1 campagne af

donderdag 26 okt 2017

Komende novembermaand is Noordwijk weer in de ban van 2FOR1. De culinaire campagne vindt voor het zesde achtereenvolgende jaar plaats. Vandaag vond in Alexander Beach Club de feestelijke aftrap plaats. Eregasten waren de chefkoks van de deelnemende restaurants.

Lees meer

Herfst in de Bollenstreek

dinsdag 17 okt 2017

De bossen en de duinen van de Bollenstreek vormen in de herfst een paradijs voor wandelaars. De grote velden vol gekleurde bloemen waar deze regio bekend om staat maken in het najaar plaats voor rustige natuurgebieden vol mooie paddenstoelen, blaadjes in herfstkleuren en nog veel meer herfstpracht. Trek je laarzen aan voor een herfstwandeling door

Lees meer

Jan Wolkers Weken

dinsdag 17 okt 2017

Rond de tiende sterfdag van Jan Wolkers worden in Oegstgeest van 15 tot en met 26 oktober de Wolkersweken georganiseerd. Er vinden vele activiteiten plaats waarin de schrijver/ beeldhouwer/ schilder centraal staat. De naam Jan Wolkers is onlosmakelijk verbonden met Oegstgeest. Hij is hier op 26 oktober 1925 geboren en bracht er zijn jeugd door.

Lees meer

Europees en Wereldkampioenschap catamaranzeilen

woensdag 26 jul 2017

Na Australië (2014), Italië (2015) en vorig jaar Oostenrijk, is dit jaar Nederland gastheer van het Europees en Wereld Kampioenschap catamaranzeilen in de Hobie Cat klasse. Meer dan 260 catamarans uit 24 landen vanuit de hele wereld gaan van 20 t/m 29 juli met elkaar de strijd aan en zorgen voor een mooi spektakel aan de Nederlandse kust.

Lees meer

Oldtimerfestival in Sassenheim

woensdag 26 jul 2017

De evenementencommissie van de Stichting Beheer Park Rusthoff organiseert samen met een aantal oldtimer-eigenaren, –enthousiastelingen op zondag 20 augustus 2017 opnieuw een oldtimerfestival in en rond Park Rusthoff in Sassenheim. Vorig jaar bleek het oldtimerfestival een groot succes.

Lees meer

Zee-evenement Katwijk

woensdag 26 jul 2017

Op zaterdag 29 juli organiseert het IVN regio Leiden voor de eerste keer een Zee-evenement, samen met het Natuurcentrum Katwijk. Een evenement voor het hele gezin over wat je vindt en ontdekt in de zee, langs de vloedlijn en op het strand.

Lees meer

Tuinliefhebbers nodigen u uit in hun achtertuin

woensdag 17 mei 2017

Op zondag 18 juni 2017 organiseert Groei & Bloei Bollenstreek haar jaarlijkse Open Tuinendag. In Noordwijkerhout en De Zilk stellen trotse tuinbezitters van 11.00 tot 17.00 uur met plezier hun tuin voor u open.

Lees meer

Nationale Molendag pakt groots uit

woensdag 10 mei 2017

Tijdens de Nationale Molendag in Kaag en Braassem wordt er dit jaar groots uitgepakt. Op zaterdag 13 mei van 10 tot 16 uur krijgen geïnteresseerden rondleidingen en uitleg in en rondom de deelnemende molens. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd. Zelfs de jongsten onder ons worden niet vergeten en zijn zeer welkom.

Lees meer

Werk Jurjen Ravenhorst na Biënnale bij Kunstuitleen Bollenstreek

maandag 1 mei 2017

Het werk van kunstenaar Jurjen Ravenhorst kenmerkt zich vanuit het verleden veelal door het huis dat keer op keer te zien was in zowel zijn litho’s, schilderijen als houten sculpturen. Ook zijn kleurgebruik was herkenbaar, mooie kleuren blauw, groen en turkoois kwamen steeds terug.

Lees meer

DVS laat toekomstig burgemeester kennismaken met Katwijkse producten

woensdag 26 apr 2017

Op vrijdag 21 april jl. reisde Big Band Plus van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk naar Vriezenveen voor een muzikaal welkom aan de heer Cornelis Visser, de nieuwe burgemeester van de gemeente Katwijk. Het concert werd georganiseerd door de Vriezenveense Harmonie waarvan de heer Visser erevoorzitter is.

Lees meer

Nieuwe VVV Noordwijk opent deuren in Museum Noordwijk

maandag 10 apr 2017

Vrijdag 7 april heeft het VVV Noordwijk haar deuren geopend. Het nieuwe toeristische informatiepunt heeft onderdak gevonden in Museum Noordwijk, dat gevestigd is aan het Jan Kroonsplein 4 in Noordwijk aan Zee. De opening werd verzorgd door Museum Noordwijk.

Lees meer

KidsZoo komt naar je toe

donderdag 6 apr 2017

Indoor speeltuin KidsZoo in Noordwijkerhout ontwikkelde in samenwerking met Koninklijke Beuk een grote, mobiele speeltuin. Na maanden van intensief overleg ondertekenden Monique Beuk van Koninklijke Beuk te Noordwijk en KidsZoo directeur Krijn van Dijk de overeenkomst. Deze zomer toert KidsZoo’s mobiele speeltuin door Nederland.

Lees meer

De stad en haar verhalen

donderdag 30 mrt 2017

Op 9 april zal de tweede editie van Verhalen van de Stad de Leidse binnenstad opvrolijken. Er zijn draaiorgels op iedere straathoek, straattheater dat de verhalen vertelt, maar ook stadswandelingen door de gidsen van Groepswijzer, die de bezoekers wijzen op de rijke geschiedenis. En Leidse dichters vertellen hun verhaal in de Grand café de Burcht.

Lees meer

Heemtuin Lisse start nieuw jaarprogramma

donderdag 30 mrt 2017

De heemtuin opent de poort om haar voorjaarsbloemen te showen aan iedereen die daarvan wil komen genieten op zondag 9 april van 14.00 uur tot 16.00 uur. In het vroege voorjaar bloeien in de heemtuin vele bollen en knollen die in de Nederlandse natuur in het wild voorkomen.

Lees meer

Voorjaarseditie Bollenstreek.info

donderdag 30 mrt 2017

In deze voorjaarseditie van Bollenstreek.info is naast een overzichtskaart met wandel- en fietsroutes tevens informatie te vinden over alle festiviteiten, bezienswaardigheden, attracties, evenementen, etc., die in het voorjaar worden aangeboden in de Bollenstreek.

Lees meer

Drie dagen verrassend shoppen in Winkelhart Zeezijde

donderdag 16 mrt 2017

Wat staat er voor de lente en zomer op het programma op het gebied van fashion, food en lifestyle? U ontdekt het tijdens de Gele Sticker Dagen op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 maart in het centrum van Katwijk. Net als bij de succesvolle eerdere edities kunt u drie dagen lang op verrassende wijze shoppen.

Lees meer

Expositie Evenilie Mooibroek in Hillegom

donderdag 2 mrt 2017

Kunstenaar Eveline Mooibroek toonde in 2013 haar bijzondere doeken met onder andere vlinders en koi karpers in het Gemeentemuseum Den Haag, nu hangt er een deel van haar werk van 11 maart tot en met 22 april bij Kunstuitleen Bollenstreek.

Lees meer

Nieuw in Warmond: de Mini Matthäus

maandag 27 feb 2017

Voor het eerst in Warmond: de Mini Matthäus, Bach's Matthäus Passion in een intieme, solistische versie van anderhalf uur, maar met alle donder en bliksem en tranen, en natuurlijk met het Erbarme dich en het mooie slotkoor. Komt u ook om de passie mee te beleven? Van harte welkom in De Oude School op 10 maart 2017.

Lees meer

Van Polonaise naar 10.000 stappen

maandag 27 feb 2017

Afgelopen dagen stond heel Noordwijkerhout in het teken van de Carnaval. Prachtig versierde wagens, optochten en feesten op verschillende locaties. Aanstaand weekend weer tot de orde van de dag. Opletten wat de kilootjes betreft en lekker naar buiten om te wandelen!

Lees meer

Nieuw adres voor Yess Mode

donderdag 23 feb 2017

Begin februari opende de nieuwe winkel van Yess Mode aan de Princestraat haar deuren. Iedereen die binnenstapt is direct enthousiast. De winkel is licht en ruim en de exclusieve merken hebben allemaal hun eigen plek gekregen.

Lees meer

Workshop Hippe Slippers

donderdag 23 feb 2017

Met hout, verf en mooi lint maak je in 1 avond een zomers slipper tafereel om op te hangen. Dit kan in alle gewenste kleuren en er zijn genoeg afbeeldingen die je (ook) kunt gebruiken om erop te schilderen. De slippers worden afgewerkt met een mooi lint en kun je ophangen met een stoer touw. Hartstikke leuk om binnen óf buiten op te hangen!

Lees meer

Internationale Beatles' verzamelaars beurs

woensdag 22 feb 2017

The Beatles zijn al meer dan 45 jaar "uit elkaar", maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd's) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen!

Lees meer

Smakelijke wandeling tijdens de Proeftocht Leiden

woensdag 22 feb 2017

Tijdens de Proeftocht, de smakelijke wandeling Leiden kunnen deelnemers op zondag 5 maart 2017 gezellig wandelen door de historische Leidse binnenstad en intussen kennismaken met de culinaire kunst van een aantal restaurants.

Lees meer

Workshop Dikke Dames schilderen

vrijdag 17 feb 2017

Maak in 1 avond je eigen kleurrijke Dikke Dame schilderij! Er zijn veel stijlen en voorbeelden waaruit je kunt kiezen. Nadat je je keus hebt gemaakt zet je de afbeelding met 'een truc' op het canvas doek. Daarna kun je met de kleuren van je keuze aan de slag om er een persoonlijk kunstwerk van te maken. Iedereen kan dit, succes gegarandeerd!

Lees meer

Inschrijving LadiesRun Katwijk 2017 geopend

maandag 13 feb 2017

Op zaterdag 17 juni organiseert Ladies’Circle aan Zee weer de populaire LadiesRun Katwijk! De opbrengst van deze hardloopwedstrijd voor dames gaat dit jaar naar de Make-a-wish Foundation.

Lees meer

Programma bloemencorso Noordwijkerhout

donderdag 9 feb 2017

Op vrijdag 21 april staart het Bloemencorso van de Bollenstreek in het knusse dorp Noordwijkerhout. Vanwege dit corso zijn er de gehele dag tal van activiteiten georganiseerd.

Lees meer

Koopjesmarkt Zeezijde Katwijk

dinsdag 7 feb 2017

Op zaterdag 11 februari is het weer zo ver: Koopjesmarkt in het winkelhart van Katwijk aan Zee. De winkels bieden dan de laatste artikelen van de najaars- en wintercollectie aan voor leuke prijzen.

Lees meer

Zie waar de mooiste bloemen bloeien op bloemenradar.nl

dinsdag 7 feb 2017

bloemenradar.nl / flowerradar.com geeft altijd het meest actuele overzicht van alle bloeiende bollenvelden rondom Noordwijkerhout, het hart van de Zuid-Hollandse Bollenstreek. Bloemenradar.nl is samenwerking van de toeristische organisaties VVV Lisse, VVV Noordwijkerhout, VVV Warmond, Hillegom Promotie en Noordwijk Marketing.

Lees meer

Jubilerend Alexander Hotel gecertificeerd met 4 Europese sterren plus

donderdag 2 feb 2017

Het jaar 2017 is goed begonnen voor het Alexander Hotel. Onlangs ontving het hotel het bericht dat het geclassificeerd is met 4 Sterren ‘Superior’ volgens de Europese Hotelclassificatie. Met trots plaatsten de drie generaties Balk afgelopen week het sterrenschild op de gevel van het hotel.

Lees meer

Toneelgroep Louis Bouwmeester speelt Nachtvlucht

dinsdag 3 jan 2017

Louis Bouwmeester brengt op 21 en 22 januari de tragikomedie ‘Nachtvlucht’ in theater De Muze. De Eyjafjallajökull, een IJslandse vulkaan, is tot uitbarsting gekomen. Grote, dikke aswolken leggen het vliegverkeer in Europa plat. De reizigers op een kleine vlieghaven kunnen niet weg.

Lees meer

2FOR1 voor vijfde jaar op een rij weer een groot succes

donderdag 22 dec 2016

Noordwijk was de hele maand november voor het vijfde jaar op een rij in de ban van 2FOR1. De campagne richt zich op lekker en voordelig eten in Noordwijkse restaurants. Organisator Noordwijk Marketing stelt vast dat de campagne opnieuw een groot succes was, in populariteit blijft groeien en sowieso volgend jaar in november weer terugkomt.

Lees meer

1-jarig bestaan PAND23

dinsdag 22 nov 2016

Op 27 november 2015 opende PAND23 zijn deuren aan de Princestraat in Katwijk aan zee. De lifestyle winkel voor heren is voor Daniëlle Lange, tevens eigenaresse van dameszaak Juffers lifestyle, een zaak die uit liefde en passie voor het vak is ontstaan.

Lees meer

Evenementen Platform Katwijk Marketing weer geslaagd!

donderdag 17 nov 2016

Ruim 50 vertegenwoordigers van verschillende lokale verenigingen waren aanwezig bij het zesde Evenementen Platform. Katwijk Marketing blikt terug op een geslaagde bijeenkomst. De grote groep deelnemers was een mooie mix van vertegenwoordigers van de gemeente en verenigingen.

Lees meer

Intocht Sinterklaas Katwijk 2016

maandag 7 nov 2016

Ook dit jaar komt Sinterklaas naar Winkelhart Zeezijde. Zaterdag 12 november wordt een feestelijke dag. De Sint kijkt ernaar uit om alle kinderen te ontmoeten. De Pieten nemen natuurlijk zakken vol lekkere dingen mee uit Spanje.

Lees meer

Intocht Sinterklaas Rijnsburg 2016

maandag 7 nov 2016

Op zaterdag 12 november zet Sinterklaas na een lange reis weer voet aan wal in Rijnsburg. Alle kinderen kunnen om 14.00 uur de Sint en Pieten welkom heten op de Vliet Noordzijde bij de Kerkstraatbrug.

Lees meer

Najaarsconcert Triumphatorkerk

dinsdag 1 nov 2016

Zaterdagavond 5 november 2016 vindt in de Triumphatorkerk in Katwijk aan Zee een prachtig concert plaats t.b.v. het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem.

Lees meer

Topdrukte voor VVV Katwijk in zomerseizoen

dinsdag 1 nov 2016

De populariteit van Katwijk groeit: het was een topjaar voor VVV Katwijk - met nog meer bezoekers dan in het toch al drukke zomerseizoen van 2015! Dat zorgde soms voor lange rijen in én buiten het VVV kantoor.

Lees meer

Rabo Museumkidsweek in Museum De Zwarte Tulp

zaterdag 8 okt 2016

In de herfstvakantie is het Rabo Museumkidsweek in Museum De Zwarte Tulp. Op 19 en 26 oktober organiseert Museum De Zwarte Tulp kunstzinnige kijk-doe-ontdek kinderworkshop in de het kader van de Rabo Museumkidsweek.

Lees meer

Halloween in Park Rusthoff

vrijdag 7 okt 2016

Op zaterdag 29 oktober a.s. is het weer zover: Voor alle kinderen tot 12 jaar die van griezelen houden organiseert de Evenementencommissie van Park Rusthoff de jaarlijkse Halloween Park Party. Het thema van dit jaar is ‘pirates’.

Lees meer

Excursie voor vroege vogels in Park Rusthoff

donderdag 6 okt 2016

Op zondag 9 oktober om 08.00 uur kunnen natuur- en vogelliefhebbers onder leiding van Willem-Jan Hooijmans van de Vogelwerkgroep Teylingen proberen iets van de vogeltrek in het park waar te nemen.

Lees meer

Kinderboekenweek “Voor altijd jong!”

maandag 3 okt 2016

Opa's en oma's staan centraal tijdens de Kinderboekenweek onder het motto: Voor altijd jong! (5-16 oktober) Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Zo ook in de vestigingen van de gemeente Teylingen.

Lees meer

Kom in de herfstsfeer tijdens HerfstFair Sassenheim

vrijdag 30 sep 2016

Op zondag 2 oktober organiseren de ondernemers van het Voorhavenkwartier voor de derde keer op rij een HerfstFair. Van 12.00 tot 17.00 uur vindt de braderie plaats. Bezoekers kunnen deze middag de laatste trends voor het najaar en de winter bekijken en kopen. Het belooft een gezellig buitenevenement in Teylingen te worden.

Lees meer

Nieuwe tentoonstelling Museum De Zwarte Tulp

vrijdag 30 sep 2016

Vanaf 30 september is in Museum De Zwarte Tulp in Lisse een nieuwe tentoonstelling te zien ‘Botanisch tekenaressen: vrouwen in een mannenberoep’. Daarin staan botanisch tekenaressen en hun historische prenten van bolgewassen centraal.

Lees meer

RR Express- Dance Classics Party

maandag 19 sep 2016

Dansfeest voor iedereen van 25+ Swing mee op dansmuziek late '70's tot nu. Doors open 21.00 - entree €5.00 p.p. Check www.rrexpress.nl of facebook

Lees meer

Start Space to Be maand in oktober

vrijdag 2 sep 2016

Noordwijk staat de hele maand oktober in het teken van Space. De gehele maand worden er veel lucht- en ruimtevaartactiviteiten georganiseerd op verschillende locaties in Noordwijk.

Lees meer

26e Warmondse Schippertjesdagen

woensdag 31 aug 2016

Het tweede volle weekend van September staat in het teken van de 26e Warmondse Schippertjesdagen. De gemeentehaven in Warmond wordt weer omgetoverd tot een groot nautisch domein.

Lees meer

Feest! 125 jaar brandweer in Katwijk

donderdag 18 aug 2016

De brandweer in Katwijk bestaat in 2016 alweer 125 jaar. En dat moet gevierd worden! Het hele jaar door worden er allerlei activiteiten georganiseerd rond dit jubileum. Ook tijdens de Najaarsfeesten in Katwijk aan den Rijn, die van 19 t/m 27 augustus plaatsvinden, is de brandweer aanwezig bij diverse activiteiten.

Lees meer

Oldtimerfestival in Sassenheim

donderdag 18 aug 2016

Aanstaande zondag 21 augustus is het zover! De evenementencommissie van de Stichting Beheer Park Rusthoff organiseert dan samen met een aantal oldtimer-eigenaren, –enthousiastelingen en de TOV Sassenheim opnieuw een oldtimerfestival in en rond Park Rusthoff in Sassenheim.

Lees meer

BIGGG! smallband-festival, verfijnde muziek op verfijnde plekken

woensdag 27 jul 2016

De mooiste wijk van Leiden is de Pieterswijk. De monumentale panden en het Pieterskerkplein zullen op zondag 21 augustus 2016 tussen 14.00 en 17.00 uur het decor zijn voor minstens zo mooie muziek. BIGGG! smallband-festival biedt een keur aan zogenaamde smallbands, kleine muziekensembles die niet of nauwelijks versterkt zijn.

Lees meer

Rijnsburgse Petra de Boer wint Campinghut-arrangement DIT! is Katwijk

dinsdag 26 jul 2016

Petra de Boer volgt DIT! is Katwijk al vanaf de start van de campagne in 2015. Ze liet haar mailadres achter op de website - vanaf deze zomer ontvangt zij hierop de gloednieuwe DIT! is Katwijknieuwsbrief. Onder Petra en soortgelijke 'DIT! is Katwijk-fans van het eerste uur' werd eerder deze maand een overnachtingsarrangement verloot.

Lees meer

Agrarische Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’

dinsdag 19 jul 2016

Voor de 25ste keer zetten agrarische bedrijven in de Bollenstreek weer hun deuren open voor het publiek. Tijdens de Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’ op zaterdag 13 augustus kunt u een kijkje nemen bij zeven bedrijven aan de Veenenburgerlaan en Hyacinthenlaan in Hillegom en de Loosterweg Noord in Lisse.

Lees meer

Oldtimerfestival in Sassenheim

dinsdag 12 jul 2016

De Evenementencommissie van de Stichting Beheer Park Rusthoff organiseert samen met een aantal oldtimer-eigenaren, –enthousiastelingen en de TOV Sassenheim op zondag 21 augustus 2016 wederom een oldtimerfestival in en rond Park Rusthoff in Sassenheim.

Lees meer

Noordwijkerhout Culinair

maandag 11 jul 2016

Vele toeristen stemmen speciaal hun zomervakantie af op het immens populaire evenement in Noordwijkerhout: “Noordwijkerhout Culinair”. Maar liefst 13 restaurants zijn vertegenwoordigd op dit smakelijke evenement, op zaterdag 6 en zondag 7 augustus.

Lees meer

Toeristenmarkt in Noordwijkerhout

maandag 11 jul 2016

Tijdens de zomervakantie organiseert Noordwijkerhout, elke maandag van 10.00 tot 17.00 uur, een sfeervolle toeristenmarkt rondom de Witte Kerk in het centrum van het knusse dorp.

Lees meer

Eerste prijs win-actie DIT! is Katwijk 2016 uitgereikt

donderdag 7 jul 2016

De marketingcampagne DIT! is Katwijk is weer in volle gang. Er zijn nieuwe promotievideo’s gemaakt, de website kreeg een make-over en er werd een nieuwsbrief ontwikkeld. Voor degenen die zich voor deze nieuwsbrief inschrijven, zijn er deze hele zomer mooie prijzen te winnen! In juni werd er een verblijf in een strandhuisje verloot.

Lees meer

Zandsculpturen Festival Noordwijk

dinsdag 28 jun 2016

In de maand juli zal er een Zandsculpturen Festival plaatsvinden in Noordwijk. De vijf sculpturen zijn bestand tegen de regen en wind en blijven te bezichtigen tot en met 14 augustus en zijn onderdeel van de route NH/ZH.

Lees meer

Katwijk Marketing vernieuwt VVV-website

woensdag 22 jun 2016

Inspirerend en informatief. Dat is de doelstelling van de vernieuwde VVV website. De website ziet er moderner uit en is bovendien gemakkelijk op een tablet of een mobiele telefoon te bekijken. Het webadres is gelijk gebleven: voor toeristen, bezoekers én inwoners blijft www.vvvkatwijk.nl het vertrouwde adres voor informatie over recreatief Katwijk.

Lees meer

Jeugdtheaterschool Flores doet mee aan 5RoeFestival 2016

donderdag 2 jun 2016

Lisse/Noordwijkerhout - Op zondag 12 juni doet de Productieklas van Jeugdtheaterschool Flores uit Lisse mee aan het 5RoeFestival, een theaterfestival voor jongeren in de provincie Zuid-Holland. Het festival vindt plaats bij het Teylingencollege in Noordwijkerhout.

Lees meer

Kunst in de Stal Festival

maandag 23 mei 2016

Leiden - Het Kunst in de Stal Festival is inmiddels een begrip in Leiden. Een gezellig evenement vol creativiteit voor het hele gezin zal op zondag 11 september is het weer zover.

Lees meer

Brechts Kaukasische Krijtkring in voormalig Hubo-pand

vrijdag 13 mei 2016

Toneelgroep ‘Louis Bouwmeester’ speelt begin juni het episch theaterstuk ‘De Kaukasische Krijtkring’ van Bertolt Brecht in het voormalige Hubo-pand aan de Keyserswey 46 in Noordwijk. ‘De Kaukasische Krijtkring’ is een tragikomedie van recht en menselijkheid, macht en onmacht.

Lees meer

Workshop over Duitse gedichten

woensdag 11 mei 2016

In maart vond de jaarlijkse Boekenweek plaats met als thema: Was ich noch zu sagen hätte, gericht op Duitsland. De bibliotheek in Noordwijkerhout heeft een nabrander. Annemieke Geerlings (docente Duits) verzorgt op donderdagavond 2 juni een workshop waarbij zogenaamde Ding- en Figurengedichten centraal staan.

Lees meer

Kunst in Pluktuin

maandag 9 mei 2016

In de pluktuin bij de Bollenburcht, Teylinger staat een bijzonder kunstwerk van glaskunstenaar Mark de Jong uit Voorhout. Hij heeft voor de huidige voorjaarsexpositie in de Bollenburcht van KunstenaarsCollectief KuCo een enorme bloembol van glas gemaakt die tijdelijk is geplaatst in de pluktuin.

Lees meer

Waterpendel Leiden - Katwijk

donderdag 28 apr 2016

Van 16 juni t/m 15 september kun je iedere dinsdag, woensdag en zondag op een heel bijzondere manier van Katwijk naar Leiden en van Leiden naar Katwijk reizen: per boot!

Lees meer

Meivakantie 2016

maandag 25 apr 2016

Van zaterdag 30 april t/m zondag 8 mei kunnen kinderen, ouders en grootouders hun hart ophalen tijdens de bijzondere en leuke activiteiten. Lees snel verder voor een overzicht!

Lees meer

Leiden in de meivakantie

donderdag 21 apr 2016

Van zaterdag 30 april t/m zondag 8 mei kunnen kinderen hun hart ophalen tijdens de bijzondere en leuke activiteiten in Leiden. Lees snel verder voor een overzicht!

Lees meer

Leiden is OPEN voor Architectuur

dinsdag 19 apr 2016

Zondag 24 april is Leiden OPEN voor Architectuur! Het cultuurfestival dat winkelen combineert met cultuur, sluit hiermee de architectuurweek af, die plaatsvindt van 18 t/m 24 april. Tijdens OPEN voor Architectuur wordt gekeken naar de vorming van de regio, de bouw van een stad en wordt er vooruitgeblikt naar de toekomst.

Lees meer

‘Selfie’ tussen de tulpen op Stationsplein Leiden

maandag 18 apr 2016

Afgelopen zondagavond zijn kunstenaars begonnen met het maken van een 3D tekening op het Stationsplein. In de tekening staat de tulp centraal, een symbool van Leiden, hoofdstad van de Bollenstreek en tegelijkertijd een verwijzing naar de Keukenhof.

Lees meer

Voorstellingsweekend bij Jeugdtheaterschool Flores

dinsdag 12 apr 2016

Lisse - Het is voorstellingweekend bij Jeugdtheaterschool Flores op vrijdag 22 en zaterdag 23 april. De Productieklas speelt op vrijdag om 20.30 uur de theatervoorstelling De zanger die niet zingen kon in Floralis (Floralisplein 69, Lisse).

Lees meer

16 april 2016: Boerenmarkt Streekmuseum Veldzicht

donderdag 7 apr 2016

NOORDWIJK – Op zaterdag 16 april wordt traditiegetrouw weer de jaarlijkse Boerenmarkt bij Streekmuseum Veldzicht in Noordwijk gehouden. Daar zijn allerlei streekproducten te koop en kunt u de smaak van vroeger ontdekken.

Lees meer

Opening Badseizoen Katwijk

donderdag 7 apr 2016

Op zaterdag 16 april viert het centrum van Katwijk de opening van het badseizoen met muziek en al het andere wat Katwijk te bieden heeft.

Lees meer

Tulpenbussen naar Keukenhof

vrijdag 1 apr 2016

Bezoekers voor Keukenhof kunnen vanaf volgende week donderdag weer gebruik maken van de Keukenhof Express. Arriva zet speciale bussen in om mensen snel en voordelig naar het lentepark te brengen.

Lees meer

Armin van Buuren presents Kingsday Leiden

donderdag 31 mrt 2016

Armin van Buuren treedt dit jaar weer op in Leiden tijdens Koningsdag. Na het grote succes van vorig jaar vindt het feest ‘Armin van Buuren presents Kingsday Leiden’ dit jaar weer plaats. Oranje fans kunnen genieten van diverse optredens met als hoogtepunt een optreden van Leidenaar Armin van Buuren.

Lees meer

Eerste resultaten RembrandtLAB te zien in Leiden

woensdag 30 mrt 2016

RembrandtLAB is een vernieuwend onderzoek naar kleur. In opdracht van Museum Het Rembrandthuis, Museum De Lakenhal, Leiden Marketing en Cultuurfonds Leiden. Van 25 maart t/m 29 mei 2016 worden de resultaten getoond in Het Rembrandt Lokaal in Leiden.

Lees meer

Nachtwandeling Lopen naar het Licht

donderdag 17 mrt 2016

WANDELING – Enkele enthousiaste wandelaars organiseren in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei een wel heel bijzondere sponsorloop. In het holst van de nacht wordt een 21 kilometer lange tocht gelopen door Panbos, de duinen en over het strand. Deelnemers zijn van harte welkom.

Lees meer

Nieuwe editie Bollenstreek.info uit!

donderdag 17 mrt 2016

In deze voorjaarseditie van Bollenstreek.info is naast een overzichtskaart met wandel- en fietsroutes tevens informatie te vinden over alle festiviteiten, bezienswaardigheden, attracties, evenementen, etc., die in het voorjaar worden aangeboden in de Bollenstreek.

Lees meer

VOORJAAR IN DE HEEMTUIN

donderdag 17 mrt 2016

Lisse Op maandag 28 maart, Tweede Paasdag, is de eerste openstelling van de Heemtuin Lisse in 2016. Van 14.00 uur tot 16.00 uur worden er diverse activiteiten georganiseerd rond het thema: Voorjaar, een heemtuin vol stinzenplanten. Tevens zijn er sneeuwklokjes te koop.

Lees meer

Lezen en schrijven in de kunst

maandag 7 mrt 2016

Wie kent niet de idyllische schilderijen waarop iemand bij een open raam en een zacht briesje geniet van een boek? Op dinsdagavond 15 maart verzorgt cultuurhistorica Willy Atema een lezing over lezen en schrijven in de kunst.

Lees meer

Leidse Vrouwen bij Groepswijzer.nl LadiesWalk

maandag 29 feb 2016

De 9e editie van de Groepswijzer.nl LadiesWalk zal dit jaar op zondag 17 april 2016 wederom starten bij het Museum Volkenkunde in Leiden. Er zijn wandelingen uitgezet van 10 en 20 kilometer door Leiden en omgeving.

Lees meer

Mama Café Lisse in Bibliotheek

maandag 29 feb 2016

(Aanstaande) vaders en moeders van kinderen van 0-4 jaar, die behoefte hebben aan contact met andere (bijna) ouders zijn elke eerste woensdagochtend van de maand van harte welkom bij het Mama Café in de bibliotheek van Lisse, aan de Koninginneweg 79A.

Lees meer

NEDERLANDS ELFTAL TREATMENT VOOR KNVB HALVE FINALISTEN VVSB IN ALEXANDER HOTEL

donderdag 18 feb 2016

De voetballers van VVSB krijgen ter voorbereiding op de halve finale tegen FC Utrecht op 2 maart a.s. een exclusief Nederlands Elftal Treatment in het Alexander Hotel Noordwijk. De spelers en hun begeleiders checken, na hun laatste training, op dinsdagavond 1 maart in. Ze verlaten het viersterren hotel pas weer de volgende dag om 16.00 uur.

Lees meer

Een feestje voor 150 jaar badplaats!

woensdag 17 feb 2016

Voor Noordwijk is het jaar al feestelijk begonnen! En dit wordt alleen maar feestelijker. De aanmeldingen om vriend te worden van 150 jaar badplaats beginnen zo hard te gaan dat Stichting Evenementen in Noordwijk (SEIN) hun 100ste vriend te pakken heeft!

Lees meer

Passie in de Leidse binnenstad tijdens OPEN voor de Liefde

donderdag 28 jan 2016

Op zondag 31 januari is Leiden OPEN voor de Liefde en staat het Leidse stadshart in vuur en vlam. Door de Hartstochten van Fields of Wonder worden bezoekers geleid langs vurige verlangens, hartstochtelijke fantasieën en gepassioneerde bezigheden van diverse artiesten.

Lees meer

Leidse winkels verruimen de openingstijden in december

donderdag 10 dec 2015

De winkels in Leiden zijn extra geopend rondom de kerst. Zo zijn er een aantal extra koopavonden tot 21.00 uur. Hiermee wordt het winkelend publiek de kans geboden om nog de laatste inkopen te doen voordat de kerstdagen beginnen.

Lees meer

Xtra Lange Koopavond in Zeezijde Katwijk

maandag 7 dec 2015

Op 11 december is het weer zo ver, de Xtra Lange Koopavond in Zeezijde Katwijk. Vele activiteiten en extra lang shoppen tot 23.00 uur. Het Thema van deze avond is Disney ‘s ‘FROZEN’.

Lees meer

Drijvende ijsbaan en kerstmarkt in binnenstad Leiden

dinsdag 1 dec 2015

Binnenkort openen de ijsbaan en kerstmarkt weer hun deuren voor publiek. Ze zijn beiden, net als voorgaande jaren, gelegen op het water van de Nieuwe Rijn. Dit winterspektakel midden op de gracht biedt vermaak voor alle leeftijden. Vrijdag 11 december is de feestelijke opening van de ijsbaan en kerstmarkt met een optreden van K&G 3.

Lees meer

Leiden OPEN voor de Sint

woensdag 25 nov 2015

Aankomende zondag, 29 november is Leiden OPEN voor de Sint. Natuurlijk huist de Sint al in Leiden, in het Huis van Sinterklaas in De Waag, maar een week later tijdens OPEN borrelt de binnenstad van de Sint activiteiten, voorzien van een cultureel sausje.

Lees meer

Lichtjes voor het goede doel

maandag 23 nov 2015

Op zaterdag 28 november is de jaarlijkse lampionnenoptocht van Stichting Sint en Pietenactie. Dit jaar zet de organisatie zich in voor Stichting ‘Kids Say No’.

Lees meer

Leiden klaar voor de intocht van de Sint

donderdag 12 nov 2015

Op zaterdag 21 november 2015 arriveert Sinterklaas weer in Leiden. Na een warm onthaal op de Beestenmarkt en een feestelijke rit door de stad, neemt de Sint intrek in het Huis van Sinterklaas. Hier zal hij verblijven tot en met vrijdag 4 december 2015.

Lees meer

Nieuw boek over landschap en erfgoed van de Bollenstreek

woensdag 28 okt 2015

"De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur". Dat is de titel van het nieuwe boek dat op 16 november wordt gepresenteerd aan de regio-gemeenten. Vanaf 17 november is het verkrijgbaar in de boekhandels en toeristencentra.

Lees meer

Halloween Park Party in Park Rusthoff

woensdag 14 okt 2015

Op zaterdag 31 oktober a.s. is het weer zover: Voor alle kinderen tot 12 jaar die van griezelen houden organiseert de Evenementencommissie van Park Rusthoff de jaarlijkse Halloween Park Party. Het thema van dit jaar is ‘spookhuis’.

Lees meer

Poink Poink Kinder Paradijs: familie uitje in de herfstvakantie

woensdag 14 okt 2015

Eind deze week start de herfstvakantie. Reden genoeg om de tweede editie van het Poink Poink Kinder Paradijs te organiseren. Evenementenbureau Have fun Events uit Voorhout en De Nachtegaal uit Lisse hebben de handen weer in één geslagen om het leukste, meest knusse indoor springkussen paradijs van de Bollenstreek te organiseren.

Lees meer

Aphrodite GolfCup op Golfbaan Tespelduyn

maandag 12 okt 2015

Speciaal voor haar jaarkaarthouders heeft Landgoed & Golfbaan Tespelduyn weer een bijzondere golfwedstrijd op het programma staan. Als voorronde van de Aphrodite GolfCup speelt men mee met de 9-holes golfwedstrijd op zondag 18 oktober op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn. Deze wedstrijd is uiterst bijzonder door de fantastische prijzentafel.

Lees meer

Excursie voor vroege vogels in Park Rusthoff

vrijdag 9 okt 2015

Op zondag 11 oktober om 08.00 uur kunnen natuur- en vogelliefhebbers onder leiding van Willem-Jan Hooijmans van de Vogelwerkgroep Teylingen proberen iets van de vogeltrek in het park waar te nemen.

Lees meer

Katwijks welvaren in Voorhout

donderdag 8 okt 2015

Op zaterdag 10 oktober om 16 uur is iedereen van harte welkom om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking van schilderwedstrijd “Katwijks Welvaren” in de Bollenburcht in Voorhout. Dan worden onder andere de 12 afbeeldingen bekend gemaakt die in de komende kalender van de Katwijkse Apotheek worden afgebeeld.

Lees meer

33e Halve van Katwijk

donderdag 24 sep 2015

Hét hardloopevenement van de Duin en Bollenstreek gaat in Katwijk op 26 september 2015 weer van start!

Lees meer

Lifestyle-evenement Goed Leven in de Bollenstreek op koers

vrijdag 7 aug 2015

De voorbereidingen voor de 4e editie van het lifestyle-evenement Goed Leven in de Bollenstreek zijn in volle gang. Op zaterdag 5 en zondag 6 september tussen 12.00 en 18.00 uur staan de poorten van Landgoed Tespelduyn aan de Tespellaan 53 in Noordwijkerhout wagenwijd open.

Lees meer

Zomereditie Bollenstreek.info uit!

donderdag 16 jul 2015

In deze zomereditie van Bollenstreek.info is naast een overzichtskaart met wandel- en fietsroutes tevens informatie te vinden over alle festiviteiten, bezienswaardigheden, attracties, evenementen, etc., die in de zomer worden aangeboden in de Bollenstreek.

Lees meer

Countryfestival Noordwijkerhout

donderdag 18 jun 2015

Op zondag 4 juli wordt het centrum van Noordwijkerhout omgetoverd tot een gigantische dansvloer en niemand kan meer stil blijven staan op de ritmische klanken van countrymuziek.

Lees meer

Voor ons gaat geen zee te hoog

donderdag 18 jun 2015

De Katwijkse Visserijdagen, in de laatste week van juni georganiseerd in het centrum van Katwijk aan zee is een volksfeest voor en door Katwijkers waarbij toeristen, dagjesmensen en regiobewoners van harte welkom zijn.

Lees meer

Derde editie van Kunst in ‘t Overbosch

donderdag 11 jun 2015

In het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 augustus vindt de derde editie van het mooiste kunstevenement plaats. Dan komen tientallen kunstenaars uit het hele land naar ´Kunst in ´t Overbosch´. De toegang is gratis.

Lees meer

Een zomer vol kunst & cultuur in Noordwijk

donderdag 11 jun 2015

Deze zomer is het in Noordwijk weer volop genieten van zon, zee en strand, maar ook is er een zomerprogramma vol kunst en cultuur. In juni strijkt het schilderfestival neer in de badplaats en de hele maand juli is er een zomerfestival op het strand. Gedurende de hele zomer kun je historische wandelingen doen of een prachtig orgelconcert beluisteren

Lees meer

Noordwijkse Golfclub viert 100-jarige bestaan met Badgastentoernooi

donderdag 4 jun 2015

In 2015 viert de Noordwijkse Golfclub, een van de mooiste en door golfers en experts hoogst gewaardeerde golfbanen van Nederland en Europa, haar eeuwfeest. Om dit 100-jarige bestaan te vieren – en omdat de gemeente Noordwijk volgend jaar 150 jaar bestaat – vindt het Badgastentoernooi plaats op 13, 14 en 15 augustus.

Lees meer

Open tuinen dagen Noordwijkerhout

woensdag 3 jun 2015

Trotse tuinbezitters in Noordwijkerhout en De Zilk stellen zondag 28 juni 2015 van 11.00 tot 17.00 uur met plezier hun tuin open. VVV Noordwijkerhout organiseert samen met Groei & Bloei dit evenement waarvoor een route van ongeveer 15 kilometer is uitgestippeld.

Lees meer

Rijnsburgse Paardenmarkt

woensdag 3 jun 2015

Op woensdag 10 juni aanstaande wordt in het centrum van Rijnsburg de jaarlijkse Paardenmarkt gehouden. Een oergezellig traditioneel dorpsfeest dat ieder jaar weer duizenden bezoekers trekt.

Lees meer

Doop 'Garden of Clusius' tulp

vrijdag 8 mei 2015

Op donderdag 7 mei jl. heeft Paul Kessler, prefect van Hortus Botanicus, de doop van een schitterende laagbloeiende tulp "Garden of Clusius" verricht. Hortus Botanicus heeft deze tulp aangeboden gekregen door ‘De Bollenstreek’. Zij feliciteren hiermee de 425 jarige Hortus Botanicus in Leiden.

Lees meer

Signatures, Cultuurweken Leiden

woensdag 6 mei 2015

Van 22 mei tot en met 7 juni 2015 zijn de Signatures, Cultuurweken Leiden. Geniet van een breed scala aan culturele evenementen. Leiden is met haar prachtige historische binnenstad, vol hofjes, grachten en monumenten dé plek om cultuur te beleven en te ontdekken.

Lees meer

Noordwijk in de ban van bloemen

vrijdag 24 apr 2015

Noordwijk is in de ban van de bloemen. Veel bollenvelden in en rondom de badplaats bloeien momenteel uitbundig met gele narcissen en paarse, roze en witte hyacinten. Binnen enkele dagen volgen de beroemdste velden: de kleurrijke tulpenvelden. Noordwijk herbergt komende weken veel populaire bloemrijke evenementen. Speel toerist in eigen land en mis

Lees meer

Zie waar de mooiste bloemen bloeien op bloemenradar.nl

vrijdag 3 apr 2015

bloemenradar.nl geeft altijd het meest actuele overzicht van alle bloeiende bollenvelden rondom Noordwijkerhout, het hart van de Zuid-Hollandse Bollenstreek. Bloemenradar.nl is een initiatief van VVV Noordwijkerhout in samenwerking met fotograaf Tino Stulen.

Lees meer

Expositie Three of a Kind in Lisse

donderdag 26 mrt 2015

Mieke Verdegaal en Frans & Truus van der Veld exposeren hun kunst in ’t Huys Dever van 29 maart t/m 10 mei, op woensdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur. De expositie is eerste paasdag gesloten, maar tweede paasdag geopend. Toegang is gratis.

Lees meer

Leiden is OPEN voor Jazz

woensdag 25 mrt 2015

Op 29 maart vindt de eerste editie van OPEN plaats en speciaal voor het Rhythm, Groove & Bass festival zijn we deze maand OPEN voor Jazz!

Lees meer

Kunst op eieren

dinsdag 17 feb 2015

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart is er in Hotel Restaurant De Nachtegaal, te Lisse, een expositie van kunstwerken op ei.

Lees meer

Lente in aantocht: op naar een b(l)oeiend seizoen!

dinsdag 10 feb 2015

Nog een week of zes en de eerste bloemenvelden van 2015 staan alweer in bloei. Bloemenbadplaats Noordwijk, Keukenhof en de Bollenstreek maken zich op voor de lente die in deze regio gepaard gaat met kleurrijke bloemenvelden en traditionele bloemenfeesten. Speel toerist in eigen land en mis deze (gratis) lente events niet.

Lees meer

Poink Poink Kidsparadijs: familie uitje Voorjaarsvakantie

donderdag 8 jan 2015

Tijdens de voorjaarsvakantie van 20 februari t/m 1 maart 2015 organiseert evenementenbureau Have Fun Events uit Voorhout het Poink Poink Kidsparadijs bij Restaurant De Nachtegaal in Lisse. Het Poink Poink Kidsparadijs is het leukste indoor springkussen paradijs van de Bollenstreek.

Lees meer

Veenfabriek start kaartverkoop TULPMANIA

woensdag 7 jan 2015

TULPMANIA is een grootschalig muziektheaterproject over de betoverende schoonheid van een bloem en de hebzucht die daaruit voort kan komen. Vijfentwintig bijzondere voorstellingen met diner, muziek, theater en verrassende sprekers op locatie in het hart van de bollenstreek in het 'Moolenaar Tulpentheater' in Voorhout. De voorverkoop is

Lees meer

Drijvende ijsbaan en kerstmarkt in hartje Leiden

vrijdag 5 dec 2014

De ijsbaan en kerstmarkt zijn ook dit jaar op het water van de Nieuwe Rijn te vinden. Vanaf zaterdag 6 december is de ijsbaan open voor publiek en vanaf zaterdag 13 december is de kerstmarkt open, wat het winters plein in hartje Leiden compleet maakt.

Lees meer

Lustrum mountainbike beachrace Noordwijk 14 december

donderdag 27 nov 2014

Op 14 december zal Noordwijk de start en finish zijn van de Mitsubishi Motors mountainbike beachrace. Het is het vijfde jaar dat het evenement gehouden wordt en in die jaren is het uitgegroeid tot een evenement met bijna 1.000 deelnemers. Start en finish zijn op de Koningin Wilhelminaboulevard en het evenement maakt deel uit van de prestigieuze KNW

Lees meer

André Kuipers onthult handafdruk op Noordwijkse boulevard

dinsdag 7 okt 2014

Op vrijdagochtend 3 oktober heeft astronaut André Kuipers een tegel met zijn eigen handafdruk onthuld op de Noordwijkse Koningin Wilhelmina Boulevard. Ook werd een tegel met de handafdruk van astronaut Lodewijk van den Berg toegevoegd. Voor beide heren is dit een blijvend eerbetoon.

Lees meer

Wandelnetwerk Bollenstreek geopend!

zaterdag 4 okt 2014

LISSE - Op vrijdag 3 oktober jl. is het Wandelnetwerk Bollenstreek geopend. Wandelaars kunnen de Bollenstreek nu ontdekken via in totaal 100 kilometer wandelroute. Het netwerk voert deels over onverharde paden, langs kleurige bollenvelden en groene weilanden.

Lees meer

Leidens Ontzet - 2 en 3 oktober

woensdag 1 okt 2014

Op 2 en 3 oktober zijn er vele activiteiten en wordt Leidens Ontzet groots gevierd. Natuurlijk staat de kermis er weer, is er de taptoe en de grote optocht, maar ook zijn er spetterende optredens!

Lees meer

3 Dagen Klank & Kunst in Noordwijk

woensdag 27 aug 2014

Van 29 augustus t/m 31 augustus presenteert KunstKlank ter gelegenheid van haar 15-jarig bestaan – geheel in eigen stijl - een driedaags programma vol 'Klank & Kunst' in Noordwijk.

Lees meer

Paardenmarkt Valkenburg - september 2014

zaterdag 16 aug 2014

Eén week per jaar is het groot feest in Valkenburg. Elke Valkenburger kijkt het hele jaar uit naar de tweede woensdag in september, als het tijd is voor de paardenmarkt. Of in goed Valkenburgs: de mart.

Lees meer

Najaarsfeesten Katwijk aan den Rijn

woensdag 13 aug 2014

De door Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn georganiseerde Najaarsfeesten zijn een begrip in Katwijk! Dit jaar vinden zij plaats van vrijdag 22 augustus tot en met zondag 31 augustus 2014.

Lees meer

Oktober is Spacemaand in Noordwijk

donderdag 7 aug 2014

De ruimte is oneindig ver weg, maar Noordwijk brengt haar in oktober heel dichtbij. Deze maand staat Noordwijk in het teken van ‘Space’ met allerlei ruimtevaartactiviteiten. De meeste activiteiten zijn gratis.

Lees meer

Nieuwe editie Bollenstreek.info uit!

woensdag 2 jul 2014

In deze zomereditie van Bollenstreek.info is naast een overzichtskaart met wandel- en fietsroutes tevens informatie te vinden over alle festiviteiten, bezienswaardigheden, attracties, evenementen, etc., die in de periode van juli tot en met september 2014 worden aangeboden in de Bollenstreek.

Lees meer

T.rex komt vrijwel zeker naar Leiden

woensdag 2 jul 2014

De inzamelingsactie Tientje voor T.rex van Naturalis in Leiden heeft tot nu toe ruim 3 miljoen euro opgeleverd. Dat heeft de organisatie zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer

Queenmania headliner op Haringrockfestival

woensdag 18 jun 2014

Het over anderhalve week te houden Haringrock kent een afsluiter van formaat. Het is Queen-mania, een Italiaanse tributeband die volgens velen de beste is van alle Queen coverbands die er zijn.

Lees meer

Zomeravondwandelingen Hillegom

dinsdag 10 jun 2014

Wie een keer een kijkje wil nemen in het voormalige woonhuis van de familie Six en de verhalen over hun leven, inclusief moord en weglopende jonkvrouwen, wil horen, moet meegaan met een zomeravondwandeling van de Vrienden van Oud-Hillegom.

Lees meer

Eenden

donderdag 5 jun 2014

Alleen vliegtuigen verstoren de rust in de Eendenkooi die aan het einde van Menneweg in Sassenheim ligt.

Lees meer

Gokje wagen

donderdag 5 jun 2014

Geniet van de spanning van een kortebaanwedstrijd met paarden.

Lees meer

Kunst

donderdag 5 jun 2014

Kunst is te vinden in verschillende galerieën van Teylingen en op verschillende plekken op straat.

Lees meer

Strijd op het water

donderdag 5 jun 2014

Meer dan 800 roeiers en zeekayakkers gaan de Kagerplassen op tijdens de jaarlijkse Kaagrace op 14 juni.

Lees meer

Tentoonstelling Leve de Mens!

dinsdag 3 jun 2014

Met de expositie LEVE DE MENS! biedt Volkenkunde in Leiden als eerste museum in Nederland de mogelijkheid om kennis te maken met het indrukwekkende werk van Jimmy Nelson.

Lees meer

14 juni - 15 juni: Markt onder de Linden 2014

dinsdag 27 mei 2014

Liefhebbers van tuinen, lifestyle en delicatessen kunnen dit weekend weer volop inspiratie opdoen tijdens de jaarlijkse 'Markt onder de Linden'. Het lommerrijke Lindenplein en de stijlvolle Voorstraat vormen het charmante decor voor tal van activiteiten en bezienswaardigheden.

Lees meer

7 juni - 9 juni 2014: Kiteboard Open

dinsdag 27 mei 2014

Tijdens het Pinksterweekend vindt de TIENDE editie plaats van het Kite Board Open. Drie dagen fun at the beach met de beste kiters ter wereld en een spectaculaire time table met kite-clinics en live muziek.

Lees meer